Profilkläder och tryck: Så här fungerar det

hoodies i olika farger

Profilkläder är ett utmärkt sätt att sätta sin prägel på kläder och samtidigt använda dem som en kraftfull marknadsföringskanal. Genom att trycka företagets logotyp, budskap eller andra designelement på kläder kan man skapa en stark visuell identitet som sprider sig som en våg och lockar intresse från såväl befintliga som potentiella kunder. I detta blogginlägg kommer vi att utforska hur tryck på profilkläder fungerar och vilka olika metoder som används för att uppnå önskat resultat.

Hur kan man trycka på tyg?
Förutom transfertryck finns det flera andra metoder för att trycka på tyg och skapa personliga profilkläder. En vanlig metod är direkttryck, där färg appliceras direkt på tyget med hjälp av en skrivare eller en tryckmaskin. Denna metod är lämplig för mindre upplagor och enklare mönster. En annan populär teknik är brodyr, där trådar sys in i tyget för att skapa detaljerade och hållbara tryck. Brodyr ger en premiumkänsla och är idealiskt för att framhäva företagslogotyper och texter.

Vilka material kan man trycka på?
Det går att trycka på en mängd olika material när det kommer till profilkläder. Vanliga val inkluderar bomull, polyester, trikå och fleece. Bomull är ett populärt val på grund av dess andningsförmåga och bekvämlighet. Polyester är känt för sin hållbarhet och elasticitet, vilket gör det lämpligt för sportkläder och aktiva evenemang. Trikå används ofta till t-shirts och ger en mjuk och följsam känsla. Fleece är perfekt för kyligare klimat och ger värme och komfort. Det är viktigt att välja rätt material beroende på ändamålet för att säkerställa att trycket fäster ordentligt och ger det önskade resultatet.

Hur funkar transfertryck?
Ett av de vanligaste sätten att trycka på profilkläder är genom transfertryck. Transfertryck är en metod där motivet först trycks på en speciell papperstransfer och därefter appliceras på tyget genom värme och tryck. Processen är relativt enkel och ger en hög kvalitet på trycket. För att utföra transfertryck krävs en värmeöverföringspress som värmer upp transferpappret och får färgen att fästa på tyget. Detta gör att trycket blir beständigt och tål att tvättas utan att förlora färg eller detaljer.

Hur gör man ett screentryck?
Screentryck är en metod där färg trycks igenom en finmaskig duk som har ett motiv på sig. Först förbereds skärmen genom att belägga den med en ljuskänslig emulsion. Ett filmat motiv placeras på skärmen och belyses med ultraviolett ljus. Ljuset får emulsionen att härda, förutom på de områden där motivet finns. Därefter spolas skärmen för att avlägsna den oskadade emulsionen och lämna endast motivet kvar på skärmen. När trycket utförs, placeras skärmen ovanpå tyget och färg appliceras på skärmen och trycks igenom de öppna områdena. På så sätt överförs motivet till tyget. Screentryck är idealiskt för stora upplagor och ger levande och färgstarka tryck med bra hållbarhet.

Sammanfattningsvis
Tryck på profilkläder spelar en viktig roll för att skapa en stark visuell identitet och marknadsföra ett företag eller en organisation. Metoder som transfertryck, direkttryck, brodyr och screentryck ger olika resultat och lämpar sig för olika typer av tryck. Att kunna trycka på olika material som bomull, polyester, trikå och fleece ger en mångfald av valmöjligheter för att passa olika behov och ändamål. Så nästa gång du vill ge dina kläder en personlig touch eller marknadsföra ditt företag, överväg att använda tryck på profilkläder och låt din stil tala för sig själv.

Vill du beställa profilkläder av oss?